Dags för Solmässa22!
Dags för Solmässa22!

Nu är det dags för Solmässa22! Ni vet, den soliga mötesplatsen för leverantörer och fastighetsägare sen 2017! Den 11 maj öppnar vi portarna för Solmässa22 på Nöjesfabriken i Karlstad. Mässan som har fokus på solenergi, batterilagring, fordonsladdning och elfordon och som har arrangerats i Karlstad sedan 2017. Bland utställarna finns både lokala och nationella utställare. Den 6 april körde vi för första gången i Eriksbergshallen, Göteborg och det var succé direkt! Nu är det dags för femte upplagan här i Karlstad och vi satsar på succé även här! Fri entré hela dagen!

 

Solmässa22 har som syfte att sänka tröskeln för privata och offentliga fastighets- och elfordonsägare, som vill satsa på solenergi, laddning, lagring och elfordon. Mässans utställare besvarar gärna på alla de frågor som rör hur en installation av både solceller, laddstolpar och batterilager går till, hur man får betalt för överskottsel, hur man söker tillstånd och bidrag och – naturligtvis – det ekonomiska utfallet. Ett viktigt steg till ett fossilfritt Värmland!

 

Tidigare har mässan anordnats av föreningen Hållbart byggande i Värmland och finansierats av det gränsöverskridande Interreg-projektet ecoINSIDE. Men sedan 2020 arrangeras mässan av Maria Fallström, MaFalls AB och Per Andersson, Sustainacon Sweden AB tillika eldsjälar när det gäller att påverka fastighetsägare framtidssäkra sina fastigheter genom att satsa på solenergi, laddning, lagring och elfordon. Både Maria och Per är till vardags singelföretagare, men deras intresse för solenergi är stort, så när föreningen valde att sluta att arrangera Solmässan, tog de över arrangemanget och drev den vidare, med föreningens goda minne.

 

Fram till år 2020 har Solmässan bara körts i Karlstad och under 2021 fick vi av naturliga skäl ta paus, men under 2022 utökade vi och tog med oss solen och hela mässarrangemanget från Karlstad till Eriksbergshallen, Göteborg. Där trotsade över 700 besökare snöovädret för att besöka mässan.

 

Under mässdagen kommer vi även att parallellt med mässan arrangera en serie seminarier som speglar våra fokusområden, se https://www.solmassa.se/program/.
För mer information om mässan, seminarieprogram och våra utställare, se https://www.solmassa.se/program/.

 

Utställarna:
Huawei (Guld)
Karlstads Energi (Silver)
KAU/Clear River Racing
Delabglava, en del av Sun4Energy
Ecokraft
Energi- och klimatrådgivningen
Enequi
Eways
Glava Energy Center
HSB Värmland
Helmia Bil
IKEA
Karlstads el- och stadsnät
Midsummer
Nordic Solar
Nordic Takvård
Orust Engineering
Solelgrossisten
Solarwork
Solsta Cykel
Stella Futura
Svea Solar
Svensk Takteknik
Trygg solenergi
Victron
Wafab Bil

 

Varmt välkomna ni med!
Maria Fallström och Per Andersson

 

Kontakt:
Maria Fallström 0732-572052
Per Andersson 0702-789452