Här är 9 bokmässor som räddar din höst
bokmässor

Här är 9 bokmässor som räddar din höst

Jag vill hellre vara fattig i en stuga full med böcker än kung utan lust att läsa, myntade Thomas Macaulay. Ekonomiskt fattig, möjligen, för visst berikar läsning om än på ett mentalt plan. Det ger dig en paus från en stressig vardag, du blir mer kreativ, får lättare att fokusera och ditt ordförråd utvecklas. Och faktum är att även ditt minne förbättras. Känslan av att vilja försvinna in i litteraturens värld är kanske särskilt påtaglig just under den här perioden på året, när vi sakta men säkert går mot mörkare tider. När du lämnar alla trädgårdens och andra utomhusaktiviteters uppmärksamheter bakom dig. När du tänder en brasa, lägger dig raklång på en schäslong och drar en filt över dina ben.

 

Från Halland och Blekinge i söder till Kiruna i norr arrangeras denna höst ett gäng bokmässor som vill inspirera till mer, spännande läsning. Här listar vi 9 stycken.

 

26-29/9

Bokmässan

Bokmässan i Göteborg behöver knappast någon ytterligare presentation. Det är Sveriges överlägset största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Men även för alla oss vanliga som tycker om att läsa. Varje år lockar Bokmässan närmare 90 000 besökare och cirka 800 utställare.

 

12/10

Kiruna Bokmässa

Kirunas Bokfestival 12-17 oktober rivstartar årets mötesplats med sin egen bokmässa med lokala förlag och författare. Fri entré!

 

 

19/10

Västerås Litteraturfestival

Västerås Litteraturfestival ämnar att stärka den lokala identiteten och samtidigt öppna upp mot världen. Och man gör det genom samtal, utställare, författarsamtal, seminarium och en författarscen.

 

 

6-8/11

Svenska Deckarfestivalen

Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall är en fullspäckad bokmässa som tar ett helhetsgrepp kring det svenska deckarundret. Under tre dagar bjuder man därför in till nervkittlande möten mellan författare, läsare och lyssnare. Flera av Sveriges främsta och mest lästa författare inom kriminal-, thriller-, och deckargenren deltar!

 

16/11

Svensk-finska Bok- & Kulturmässan

Svensk-finska Bok- och Kulturmässan firar tio år. Med det satsar man på ett ännu mer högkvalitativt och mångsidigt program.

 

22-23/11

Värmlands Bokfestival

På Värmlands egen bokmässa gästar ett 100-tal regionala och nationella författare. Till årets mässa breddar man dessutom konceptet till att även inkludera en särskild scen tillägnad fantasy, fiction och rollspel!

 

 

23/11

Kronobergs Bokmsäsa

På Kronobergs Bokmässa samlas författare, illustratörer, översättare, musiker, förlag och litterära föreningar med anknytning till länet under ett och samma tak.

 

 

23/11

Halländsk Bokmässa

Halländsk Bokmässa, kort och gott, är ett årligt återkommande bokevent där du träffar författare, förläggare och litterära sällskap. Du lyssnar på samtal från scenen med författare och minglar med utställarna.

 

 

30/11

TellUs Bok- & Berättarmässa

Tellus Bok- och Berättarmässa i Linköping arrangeras 30 november för åttonde året i rad och har sedan länge vuxit i skorna som en given mötesplats för såväl berättaren som läsaren.