Mässor augusti 2019 – Här är höjdpunkterna
mässor augusti

Mässor augusti 2019 – Här är höjdpunkterna

Semestern är för många av oss över och med det drar mässorna i gång på allvar. Drygt 40 mässor arrangeras bara i augusti, allt från jaktmässor och antikmässor till dryckesmässor, båtmässor och en tatueringsmässa. Här listar vi några av höjdpunkterna. 

 

2-3/8

Sunne Jaktmässa

En av Sveriges hetaste jaktmässor för alla hund-, jakt-, mat-, skog- och outdoor-intresserade. Kunniga utställare och välkända profiler finns på plats. Dessutom tävlingar och andra aktiviteter för hela familjen.

 

3-11/8

Stora Nolia

Årets Stora Nolia i Umeå innehåller en rad förändringar, exempelvis ny produktindelning i hallarna, utveckling av nya koncept, ett attraktivt program och mycket mer. Allt för att skapa en bättre mässupplevelser för både utställare och besökare.

 

9-10/8

Ransäter Antik & Samlarmässa

Värmlands största antik- och samlarmässa med sina 340 utställare från hela landet som erbjuder 10 000-tals föremål och ting till försäljning.

 

9-10/8

Landskrona Trädgårdsgille

Mötesplatsen för dig med gröna fingrar. Här blir det trädgårdsmarknad, musik och spännande aktiviteter för alla åldrar!

 

11-13/8

Trend & Form

Trend & Form riktar sig till dig som driver eller jobbar inom inrednings-, present eller blomsterbranschen.

 

16-17/8

Mittia: Skogstransport

Mittia: Skogstransport samlar alla verksamma inom transport av skogsprodukter. Från stubbe i skogen till landsväg och järnväg. Rundvirke, skogsbränsle och sågade trävaror. Utställare är de främsta tillverkarna av fordon, efterfordon, påbyggnader, kranar och givetvis leverantörer av relevant kringutrustning. Mässan besöks av beslutsfattare och personal inom åkeri-, terminal- och skogsindustrinäringen.

 

16-17/8

Helsingborgs Dryckesmässa

Mässa med inriktning på vin och destillat, men man kommer även att ha två lokala ölbryggerier samt utställare som erbjuder delikatesser.

 

16-18/8

Karlshamn Boat Show

Under tre dagar kommer Väggahamnen i Karlshamn att fyllas av båtutställare, båttillbehör för pryltokiga, matupplevelser, konstutställningar och spännande marina upplevelser för hela familjen.

 

17-18/8

Medevimässan

medevimässan

Medevimässan är en kunskaps och upplevelsemässa som täcker det mesta inom hund, jakt, fiske, vapen, friluftsliv, skytte, skog, marin och natur. Utöver detta erbjuder mässan roliga, intressanta aktiviteter och spännande föredrag.

 

20-23/8

Formex

Bransch- och inköpsmässa för nordisk inredningsdesign, presentartiklar, delikatesser, konsthantverk, textil, mode, smycken, papper, leksaker och designade produkter för barn.

 

23-25/8

Marstrand Boat Show

Västkustens största flytande båtmässa.

 

23-25/8

Öppet Varv

Till Öppet Varv kommer båttillverkare, båtsäljare samt relevanta tillbehörsutställare och visar upp båtar och tillbehör.

 

23-25/8

Den Stora Trädgårdsfesten

På Den Stora Trädgårdsfesten möter trädgårdsälskare, balkongfantaster och nyblivna trädgårdsägare de främsta trädgårdsexperterna och inspiratörerna.

 

23-25/8

Sy- & Hantverksfestivalen

Sy- & Hantverksfestivalen är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. På mässorna kan du handla allt du behöver för din hobby. Mässhallen är full av färg, material, inspiration och kunniga utställare.

 

23-25/8

Stockholm Ink Bash

Framgångssagan och tatueringsmässan Stockholm Ink Bash slår återigen upp portarna – denna gång för 23:e gången. Här samlas årligen 200 prisvinnande tatuerare från hela världen. Upplev bläcktryckarkonsten på plats, delta i tävlingar och mingla med likasinnade.

 

24/8

Malmö Tropikmässa

Köp- och säljmässa för reptiler, amfibier, växter, tillbehör, m.m. Evenemanget arrangeras 3-4 gånger per år.

 

27-28/8

Möbelmässan Göteborg

Höstens viktigaste mötesplats för den svenska och nordiska möbelbranschen. Mässan, som är öppen för fackbesökare verksamma inom exempelvis butiker, kedjor, e-handel och inredning, fokuserar på möbler, interiör och belysning för hemmiljö.

 

29-31/8

Load Up North

Mötesplats och mässa för entreprenadbranschen i Norrland med fokus på entreprenadmaskiner, transport, väg och anläggning samt rekrytering.  Mässan är den enda mässan i sitt slag norr om Stockholm.

 

30/8-1/9

Allt på Sjön

Sveriges största flytande båtmässa.

 

30/8-1/9

Falsterbo Bird Show

Syftet med Falsterbo Bird Show är att öka allmänhetens intresse för naturen och fåglar samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. Barn- och familjeaktiviteter blandas med en mängd naturupplevelser för alla åldrar.

 

30-31/8

Kalmar Ölmässa

Kalmars egen ölmässa med utställare och provsmakningar.

 

31/8

Retrospelsfesstivalen

Nostalgitrippen alla söker, oavsett gamer-nivå. Här får du återuppleva några av dina starkaste barndomsminnen inom Nintendo, Sega, Amiga och Atari, konsoler och datorer.