Från erotikmässan till korvfestivalen – här är åtta mässor du inte visste fanns
Från erotikmässan till korvfestivalen – här är åtta mässor du inte visste fanns

Det är en lögn att säga utbudet av mässor enkom behandlar jobb, trädgård, bostad, mat och dryck. Även om nämnda tillhör de mest förekommande och populäraste kategorierna kan man konstatera att det finns en mässa inom i stort sett varje bransch och inom varje intresseområde. Här har vi sammanställt åtta nischade, högintressanta, men kanske inte lika vanligt förekommande, mässor.

 

Grillmässan

Vad: Grillsommaren 2019 står vid dörren! Vad passar väl då bättre än att samla inspiration och ta del av de senaste produkterna, trenderna och smakerna på Grillmässan?
Plats: Djurgården, Stockholm
Datum: 24-26 maj 2019

 

Mineral-, Fossil- och Smyckesmässan

Vad: Här har du chansen att träffa likasinnade och knyta nya kontakter. Kanske hittar du din framtida mineralvän bland de många samlarna som alla har lång erfarenhet av hobbyn och som gärna sprida sina kunskaper!
Plats: Falkängens Hantverksby, Hällekis
Datum: 3-4 augusti 2019

 

SciFiWorld

Vad: Etablerade SciFiMässan med allt inom film, spel & sci-fi lockar årligen skådespelare och utställare från hela världen.
Plats: Sundspärlan, Helsingborg
Datum: 5 oktober 2019

 

Stockholm Militariamässa

Vad: Heltäckande mässa inom intresseområdena militaria och antika vapen. Allt från knappar/märken till uniformer vapen och kanoner finns representerat bland de många utställarna.
Plats: Stockholm
Datum: 6 oktober 2019

 

Korvfestivalen

Vad: Äntligen kommer Korvfestivalen, som redan är en etablerad mötesplats i Stockholm, till Göteborg. Här kan du ta del av korvutbudet från ett stort antal utställande producenter, både svenska och utländska, intressanta föreläsningar, korvprovningar, korvkurser och mycket mer.
Plats: Göteborg
Datum: 11-12 oktober 2019

 

Venus Erotikmässa

Vad: En av världens största erotikmässor som i över 20 år har presenterat nyheter och trender inom området genom bland annat utställare och shower.
Plats: Messe Berlin, Berlin
Datum: 17-20 oktober 2019

 

Svenska Solelsmässan

Vad: En av Sveriges främsta arenor för ny miljöteknik riktat mot energi- och fastighetsbranschen där Sveriges främsta företag och beslutfattare möts. På Svenska Solelsmässan visas allt det senaste inom området upp men som besökare kan du även ta del av seminarier inom energilager, innovationer, smarta energisystem och solenergi.
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
Datum: 29 oktober 2019

 

Modelltågmässa

Vad: Till Modelltågsmässan i Mellerud byggs en stor modelljärnväg upp och försäljning av lok, vagnar, tillbehör, böcker, tidskrifter med mera kommer att ske. Ett så kallat måste-besök för nörden.
Plats: Mellerud
Datum: 9 november 2019