Se framtidens elbåtar på båtmässan Allt för Sjön 2019
Se framtidens elbåtar på båtmässan Allt för Sjön 2019

Dags att åka snabbt – men utan buller och avgaser? Allt fler tillverkare satsar på eldrivna båtmotorer. Se den senaste utvecklingen på båtmässan Allt för Sjön på Stockholmsmässan den 1-10 mars.

 

Både internationellt och i Sverige pågår en snabb utveckling av elbåtar – på Allt för Sjön finns i år flera utställare på plats.
– Båtmässan Allt För Sjön är ju en spegling av marknaden och det är tydligt att båtar med eldrift och elmotorer utvecklas allt mer för olika ändamål av båtlivet, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt För Sjön.

 

Entreprenören Konrad Bergström, som bland annat grundat företaget Zound Industries och nu driver företaget X Shore, är en av dem som satsar på elbåtar.

 

– Idén om en elbåt började jag arbeta med redan 2012 men det är nu tekniken och marknaden är redo, säger Konrad Bergström.

 

På plats i montern på Allt för Sjön kommer företagets nylanserade 6,5 meter långa båt Eelex 6500 att finnas.

 

– Jag är en entreprenör, och jag vill lösa problem, driva saker framåt och ge mitt bidrag till en bättre framtid, en bättre miljö, säger Konrad Bergström om nysatsningen.

 

Han betonar också den annorlunda upplevelsen av att färdas i elbåt.

 

– Upplevelsen är helt unik. Att glida fram i vattnet utan buller och utan avgaser är på det sätt som havet ska upplevas, säger Konrad Bergström.

 

X Shore har invigning i sin monter lördag 2 mars klockan 15.00. Ebbot Lundberg uppträder och Konrad Bergström presenterar X Shore för cirka 300 specialinbjudna gäster. Evenemanget är också öppet för båtmässans övriga besökare

 

Allt För Sjön, 1-10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö, är en plats för alla som älskar att vara på sjön, njuta av storslagna båtar, vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Här hittar du tillbehör till båten, de senaste nyheterna och kan lyssna på spännande föredrag. Dessutom uppvisning av vattensporter som wakeboard i vår unika Water Park.

 

Källa: Stockholmsmässan/MyNewsdesk