Wakeboard på Allt för Sjön 2019 – två av sportens stjärnor visar och lär ut
Wakeboard på Allt för Sjön 2019 – två av sportens stjärnor visar och lär ut

Testa vattensport inomhus – Allt för Sjöns stora vattensportområde får en helt egen hall i år. Wakeboard är en av actionsporterna. Två av sportens stjärnor, Melanie Staaf och Albin Randow, är på plats för att lära ut hur man åker och visa tricks. Allt för Sjön pågår 1-10 mars på Stockholmsmässan.

 

Området Water Park fokuserar på vattensport i tre olika bassänger. I den stora bassängen som är 40 meter lång kan besökarna testa wakeboard och SUP. I skimboard-bassängen kan alla prova på skimboard och i modellbåts-bassängen finns radiostyrda båtar.

 

Wakeboard brukar beskrivas som snowboard fast på vatten. Åkaren dras fram med hjälp av en vajer och flera nya anläggningar har öppnat i takt med att intresset har ökat i Sverige de senaste åren.

  

Melanie Staaf, 17, och Albin Randow, 18, hamnade båda på prispallen när VM avgjordes i Mexiko förra året.

 

– Det är en enorm frihet att åka, man gör det man själv tycker är kul. Vill man hoppa kan man göra det, annars kan man bara åka och svänga runt, säger Melanie Staaf, som kommer att vara på plats för Allt för Sjön för att coacha och visa olika tricks.

 

Både Melanie Staaf och Albin Randow går i vanliga fall på gymnasiet med speciell inriktning wakeboard. De har tidigare coachat i flera andra sammanhang.

 

– Vi vill att så många som möjligt ska få testa sporten, säger Albin Randow.

 

Även Albin Randow betonar möjligheten att åka på sitt eget sätt.

 

– Jag blev fast direkt när jag hade testat första gången. Jag började åka varje dag för att lära mig nya tricks. Även när man tävlar handlar det om att utveckla en egen stil och ha unika trick, säger han.

 

På Allt för Sjön är planen att Albin Randow och Melanie Staaf också visar några av sina trick från VM.

 

– Absolut blir det volter och spintricks och andra trick på hög nivå, säger Albin Randow.

 

Allt för Sjön pågår 1-10 mars 2019 på Stockholmsmässan.

 

Källa: Stockholmsmäsan/MyNewsdesk