Premiär för Åbymässan
Premiär för Åbymässan

Nu öppnar Åbymässan – Sveriges modernaste mäss- och mötesanläggning! Med ett perfekt läge strax utanför Göteborg blir Åbymässan en ny knytpunkt för mässor, kongresser och konferenser i Göteborgsområdet med enkel logistik för utställare och tillgänglighet för alla besökare.

 

-Vi erbjuder ett nytt spännande alternativ i eventbranschen som både är modernt, anpassningsbart och med stora möjligheter för alla typer av möten, säger Kristina Wärmare, ansvarig för Åbymässan hos arrangören Easyfairs.

 

Åbymässan erbjuder arrangörer upp till 10 500 kvm ren mässyta i direkt anslutning till de stora infartslederna kring Göteborg. Hallen erbjuder ett effektivt logistikflöde och stora möjligheter att skräddarsy ytor för evenemang i alla storlekar inom ramen för en energieffektiv och hållbar byggnad.

     – Det här ger oss unika förutsättningar för att ta emot alla typer av arrangörer, även de med speciella behov i logistiken. Vi är en multianläggning som kan växa med över 20 000 kvm utomhusyta för dem som önskar det.

 

Åbymässan är en del av Åby Arena i Mölndal – en helt ny destination för möten och upplevelser. Åby Arena kommer kunna erbjuda ett rikt innehåll som vänder sig till både privata besökare och företag. Området har potential att bli ett nytt evenemangsområde i Göteborgsregionen, menar Kristina Wärmare.

     – Vi räknar med över en halv miljon besökare per år när hela Åby Arena har kommit igång. Då ingår utöver Åbymässan också hotell, restauranger, trav och gym. Det är en stor satsning i ett expansivt område och Åbymässans erbjudande till kunder blir unikt och brett med hjälp av våra partners.

 

Bakom Åbymässan står den internationella mässkoncernen Easyfairs som sedan tidigare även driver Kistamässan och Malmömässan. Koncernen arrangerar 220 events i 17 länder och är Nordens ledande mässarrangör.

     – Vi får nu ännu större möjlighet att arrangera framtidens mässor när vi har vår egen mässanläggning även i Göteborg. Ett exempel på det är Nordens största mässa för populärkultur, Comic Con, som vi lanserar i maj 2019 på Åbymässan, säger Joachim Warnberg, CEO, Easyfairs Nordic.

     – Vi kan i och med Åbymässans öppnande erbjuda fullservicearenor i Sveriges tre största städer, det gör oss unika i branschen.

 

Redan under januari är det full fart på Åbymässan. Under premiärdagarna finns branschmässan Trend & Form och under senare delen av januari arrangeras bland annat flera företagsarrangemang samt branschmässan VA-tour Sweden 2019.

     -Det har varit ett fantastiskt engagemang från näringslivet, allmänhet och kommun för vår nya anläggning det senaste året! Mässbranschen växer och med Åbymässan bidrar vi till Göteborgsregionens tillväxt inom mötesindustrin. Vi är supertaggade för att skapa en välkomnande och proffsig mötesplats för alla branscher, avslutar Kristina Wärmare.

 

Åbymässan öppnade 8 januari, men kommer att invigas officiellt tillsammans med resten av Åby Arena i april 2019.

 

Åbymässan i korthet:

  • 15 000 kvm, varav 10 500 kvm är ren mässyta.
  • Hall delbar till olika enheter med flexibla ytmått.
  • Möjlighet till ytterligare 20 000 kvm ytor utomhus.
  • Två restauranger samt ett café (Fast & Fresh) i anslutning till mässhallen.
  • 19 konferensrum för stora och små möten (12–1100 personer).
  • 4-stjärnigt hotell med 223 rum i direkt anslutning.
  • Stor entréhall med möjlighet att skapa en förlängning av mässan.

 

Källa: MyNewsdesk