Hundtätt på MyDOG 2019




Hundtätt på MyDOG 2019

Nordens största hundmässa MyDOG är över och arrangörerna har summerat det till hela 8700 hundar och 35 064 besökare under mässans fyra dagar. 

 

Under fyra dagar har över 8400 utställningshundar visats upp under Nordens största hundevenemang MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg. Utöver det har 8700 besökande hundar kommit till mässan tillsammans med sina ägare.

     – Det har varit stort tryck i år. Utöver utställningarna och tävlingarna, är det framför allt Rasklubbstorget, Hundteatern och polisens actionfyllda hunduppvisning som har lockat storpublik. Vi har välkomnat fler hundar på fler av våra restauranger och hotellrum i år, vilket har varit väldigt uppskattat. Utställningen upplevs som en bättre helhetsupplevelse och hundar slipper sitta själva på hotellrum. Årets nyhet med en Yappy Hour för hund, husse och matte på restaurang Ristoria, är en del av den satsningen som gett många positiva kommentarer! säger en nöjd mässansvarig Tommy von Brömsen.

 

Under mässan har besökarna kunnat prova på hundsporter som Nose Work och Agility, man har fått klappa hundar, testat på hundmassage och fått tips om vilken hundras som passar bäst om man funderar på att skaffa hund. Dessutom har det arrangerats tävlingar i Freestyle, Nose Work och Rallylydnad. Och mycket mer!

     – Det är otroligt att se hur hundintresset fortsätter att vara så starkt år efter år. I år har vi haft extra stort fokus på familjen här på mässan, med hundteater, prova-på-aktiviteter, rasparad och besök av den kände hundcoachen Fredrik Steen, som har pratat om livet som hundägare. Dessutom har vi återigen kunnat kora Årets utställningshund, säger Tommy von Brömsen.

 

Källa: MyNewsdesk

 

MyDOG arrangeras nästa gång 3-6 januari 2020