x

Håll dig uppdaterad om
vad som händer i mässverige

Nyheter

EN-AW 6082 - monumentala objekt med materialet i fokus

2017-10-17 12:07:08
På Stockholm Furniture & Light Fair, 6-10 februari 2018, skapas Trendutställningen EN-AW 6082 - av Christian Halleröd design, som ritat butiksinredningar åt bland andra Acne Studios och Byredo. Utställningen utforskar teman som äkta, fejk och hantverk och görs i samarbete med Materialbiblioteket.  

De senaste årens trender inom inredning har handlat om att både blicka bakåt och framåt i tiden. Intresset för de grundläggande, äkta materialen som trä, metall, glas, skinn har ökat och därmed även intresset för hantverket med dessa material. Parallellt med detta ser man en annan tydlig trend, främst från industrin och olika branscher, där ”äkta” material börjar bli bristvara eller etiskt oförsvarbart att utvinna och därmed börjar ersättas av konstgjorda imitationer, det som ofta kallas för fejk-material. 


En annan tydlig samtida riktning inom inredning är att inspireras av konstvärlden, antingen i form av samarbeten med konstnärer eller konceptuellt i hur man jobbar med rum, möbler och föremål. Med den stora omdaning som sker bland annat inom detaljhandeln på grund av nätbaserade tjänster med mera, har beteendet i butik förändrats drastiskt.

- Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom detaljhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, EN-AW 6082 är en installation om material bestående av monumentala objekt som utforskar dessa teman. Namnet EN-AW 6082 anspelar också på materialreferenserna i utställningen, berättar Christian Halleröd.

Installationen görs i samarbete med Materialbiblioteket som i en förklarande del av utställningen på ett mer konkret sätt visar de material som Christian Halleröd design har arbetat med. Med materialprover som illustrerande exempel tänjer Materialbiblioteket på gränserna för både äkthet och fejk.

Christian Halleröd design bildades 1998 och arbetar med inredningar och arkitektur. Studion består av Christian och Ruxandra Halleröd. CHd är baserad i Stockholm men arbetar även internationellt, bland annat i Los Angeles, London, New York, Tokyo och Berlin. CHd gör projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo, Frame, Engelbert, Arigato, Totême och Nordiska Museet.

Materialbiblioteket grundades 2005 och är landets främsta kunskaps- och inspirationsplats där material möter arkitekter, designer och produktutvecklare. Sedan 2012 finns Materialbibliotekets permanenta showroom på Stockholmsmässan. Bland uppdragsgivarna finns bland andra IKEA of Sweden, Scania, Electrolux, H&M och Kinnarps.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 6-10 februari 2018 på Stockholmsmässan.

Källa: MyNewsdesk

 

Dela:
SENASTE NYTT
11.08.2018 - Pressmeddelande
07.06.2018 - Pressmeddelande
30.05.2018 - Pressmeddelande
23.05.2018 - Pressmeddelande
18.05.2018 - Pressmeddelande
12.03.2018 - Pressmeddelande
26.01.2018 - Pressmeddelande
05.01.2018 - Pressmeddelande
07.11.2017 - Pressmeddelande
06.11.2017 - Pressmeddelande
AKTUELLT
ANNONS
NYA I FÖRETAGSREGISTRET
Lokaler
ANNONS
Hitta oss på Facebook
MÄSSERBJUDANDEN
KLICKTOPPEN